Omrop TIP: volg de Fietselfstedentocht bij Omrop Fryslân

05 jun 2017 - 06:33
Fytsalvestêdetocht 2017

Pinkstermaandag is de dag van de Fietselfstedentocht, de dag dat duizenden fanatieke fietsers van stad naar stad fietsen. Omrop Fryslân volgt die fietsers in hun 235 kilometer lange tocht van Bolsward tot Bolsward. De hele dag wordt verslag gedaan op alle media van Omrop Fryslân. 's Avonds zendt Omrop Fryslân vanaf 18.20 uur een speciaal programma uit over de fietsdag op televisie.

De hele dag doet Omrop Fryslân verslag van het fietsevenement op radio en televisie. 's Ochtends eerst vanuit Dokkum wanneer de deelnemers nog 'vers' zijn. 's Middags is Omrop Fryslân bij de stempelpost in Oudemirdum. Daar wordt gesproken met de fietsers en reacties gevraagd van het publiek. Verder is er een rijdende verslaggever op pad om in de diverse steden het evenement te verslaan.

Op televisie, Omropfryslan.nl en de Omrop-app zijn de hele dag live beelden te zien van de fietsers. Nieuw dit jaar is dat Omrop Fryslân een fietsende verslaggever heeft. Simone Scheffer fietst zelf de Elfstedentocht mee op de tandem en doet ondertussen verslag van het evenement op radio en televisie. Wat komt ze onderweg tegen en hoe zeer doen haar eigen voeten? Haar tocht is te volgen op televisie en Omropfryslân.nl via de webcam die bevestigd is op de tandem.

Ook dit jaar is er een speciale televisie-uitzending vanuit Bolsward. Vanaf 18.20 uur kijkt presentator Roelof Lousma bij de finish hoe de fietsers aankomen en hoe het met hen gaat. Naast de verslaggeving zijn er ook reportages te zien van diverse deelnemers.

Iedereen kan op pinkstermaandag smsen, whatsappen en twitteren naar de Omrop. De ingezonden berichten komen voorbij op televisie. Smsen en whatsappen kan naar 06 204 991 99 en twitteren kan via #fyts11.

Fietselfstedentocht op maandag 5 juni 2017:
Radio : van 08.00 tot 22.00 uur op 92.2 FM
Online : de hele dag via Omropfryslan.nl en de Omrop-app
Televisie : van 08.00 tot 18.00 uur. De avonduitzending bij de finish in Bolsward met hoogtepunten van de dag is te zien vanaf 18.20 uur.

(Advertentie)
(Advertentie)