VIDEO: Epke Zonderland wil naar Olympische Spelen in Tokio

02 jun 2017 - 20:03

Het is na de Olympische Spelen in Rio wat rustig geweest rond turner Epke Zonderland. Hij heeft zich sindsdien gericht op zijn studie, zijn bruilloft en hij had wat kleine blessures. Zonderland doet over twee weken echter mee aan de Nederlandse kampioenschappen, waarschijnlijk op rekstok en brug.

"De NK zijn een mooie wedstrijd om weer te beginnen, om te zien waar ik sta", zegt Epke. Hij traint niet specifiek voor het NK, maar richt zich in eerste instantie op het WK in Montreal, later dit jaar.

Olympische Spelen

Een doel voor de langere termijn is dat Epke in 2020 graag wil meedoen aan de Olympische Spelen in Tokyo, om daar weer te schitteren op zijn favorite onderdelen rekstok en brug en om een bijdrage te leveren aan de teamprestatie. Hij maakt echter pas volgend jaar een definitieve beslissing of hij inzet op deelneme.

Koerswijziging

De internationale turnbond FIG heeft wel een koerswijziging ingesteld voor deelname aan grote toernooien. Vooral meerkampers worden onderdeel van landenteams, waardoor het voor een specialist als Epke lastiger wordt zich te plaatsen voor de EK's en WK's of de Spelen. De weg naar Tokyo zal nog lang en uitdagend zijn voor Epke.

Het hele interview met Epke Zonderland is te vinden op de programmapagina van Fryslân Hjoed.

Trefwoorden: 
Epke Zonderland turnen
(Advertentie)
(Advertentie)