"Veroorzaker ongeluk had nooit in auto mogen stappen"

01 jun 2017 - 20:50

Justysje heeft een gevangenisstraf van anderhalf jaar van een dodelijke aanrijding op N381 bij Donkerbroek in 2015. Een 52-jarige inwoner van Hoogeveen kwam daarbij om het leven. Zijn vrouw van 54 raakte zwaargewond.

Black-out

De verdachte, een 31-jarige Leeuwarder, was in een flauwe bocht naar rechts op de verkeerde weghelft terechtgekomen en frontaal op de auto van het echtpaar gebotst. De Leeuwarder zei dat hij waarschijnlijk een black-out heeft gehad. De officier van justitie denkt dat er meer aan de hand was: de man was al ongeveer een uur voor de botsing aan het appen met zijn vriendin.

Eind aan relatie

De officier van justitie dacht dat er meer aan de hand was. De vriendin van de Leeuwarder had aangegeven dat ze een einde aan de relatie wilde maken. De Leeuwarder was hevig geëmotioneerd in de auto gestapt. Volgens zijn zeggen om tot rust te komen. Door het ge-app met zijn vriendin waren zijn emoties volgens de officier op hol geslagen. Bovendien was de man fysiek en geestelijk niet fit.

Niet slapen

Als gevolg van een keelabces had hij in de voorafgaande dagen nauwelijks gegeten en geslapen. Bovendien had hij volgens de officier te hard gereden -90 waar 80 kilometer het maximum is- en had hij zijn aandacht niet bij het verkeer. Hij had nooit in de auto mogen stappen, vond de officier.

De Leeuwarder rechtbank doet op 15 juni uitspraak.

Trefwoorden: 
Donkerbroek ongeluk verkeer
(Advertentie)
(Advertentie)