Rechtszaak tegen verdachten overval Nes schiet niet op

01 jun 2017 - 13:44
Helptsjinsten op de Strikel yn Nes (Akkrum) - Foto: Gerwin de Vries

In de rechtszaak tegen de verdachten van de gewelddadige overval op een 73-jarige man in Nes bij Akkrum lijkt weinig schot te zitten. Donderdagmorgen was er een pro forma zitting tegen een van de mannen, een 39-jarige Serviër. Zijn advocaat zei dat hij sinds de vorige zitting in maart geen aanvullende stukken heeft gekregen. Het wachten is op de aanhouding van een andere verdachte uit Servië. Die is op de vlucht.

Volgens de officier van justitie is er contact gelegd met de autoriteiten in Servië, maar die leveren geen onderdanen uit. Van de man die donderdag voor de rechter stond, is DNA aangetroffen op stukken ducttape waarmee het slachtoffer was vastgebonden. Deze Serviër heeft bekend.

Het slachtoffer werd op 15 juni vorig jaar in zijn woning overvallen, vastgebonden en zwaar mishandeld. Hij had twee gebroken ribben, een kapotte neus en verwondingen aan zijn hoofd. De overvallers maakten zilver en antieke sieraden buit. Er zijn tot nu toe vier mannen aangehouden. Vrijdag dient de pro forma zaak tegen een 31-jarige inwoner van Emmen.

(Advertentie)
(Advertentie)