Spandoeken voor terugkomst brug

01 jun 2017 - 12:53

Er hangen donderdag spandoeken en vlaggen bij de brug van Skûlenboarch. 'Wolkom thús brêge' en 'Hoera brug terug' staat erop. Mensen zijn blij dat de brug van Skûlenboarch terug wordt geplaatst. Halverwege januari werd de brug, die over het Prinses Margrietkanaal loopt, aangevaren door een binnenvaartschip. Sinds die tijd kan het verkeer van Jistrum naar It Heechsân en omgekeerd er niet meer langs en moest er omgereden worden via Kootstertille. De brug was namelijk beschadigd en een reparatie was noodzakelijk. Dat is de afgelopen maanden gebeurd op een scheepswerf in Groningen.

Donderdag en vrijdag wordt het brugdeel teruggeplaatst. Verkeer kan er dan nog niet overheen, omdat Rijkswaterstaat de komende weken de brug nog gaat gebruiken om alle techniek weer aan te sluiten. Volgens de planning zullen de eerste auto's en fietsers op 15 juni weer over de brug kunnen. De ferwachting is dat de brug nu weer vijf jaar mee kan.

De omwoners hopen dat het nu afgelopen is met alle ellende, maar zeker zijn ze daar niet van. Volgens de buurtbewoners zijn er regelmatig binnenvaartschepen die er tegenop zitten. Maar aan een nieuwe tegenvaller willen ze nog niet denken.

Trefwoorden: 
Skûlenboarch brug
(Advertentie)
(Advertentie)