Strandvoetballers VIOD verliezen in Champions League

01 jun 2017 - 10:15

De strandvoetbaldames van VIOD uit Driezum hebben de tweede wedstrijd in de Champions League in Portugal verloren van de Beachkick Ladies Berlin. De wedstrijd van woensdagavond was een waar spektakelstuk, maar de Driezumers hadden net niet genoeg in huis om tot de Europese top door de dringen. De vrouwen uit Berlijn waren bij de vorige editie van de Champions League nog als tweede geëindigd, maar ze hadden het moeilijk tegen de Friezen.

De wedstrijd kende een dramatische start voor VIOD. Binnen 30 seconden stonden de Duitsers al op voorsprong. Maar door doelpunten van Arte Brueren en Femke Reitsma kwam VIOD ineens op voorsprong. In de tweede periode raakten de vrouwen echter het spoor bijster. Berlijn kon uitlopen tot een 5-2 voorsprong, die in de derde periode nog teruggebracht kon worden tot een 5-4 tussenstand. Maar in plaats van een gelijkmaker te scoren, waren het de Duitsers die het verschil weer op twee doelpunten zetten. In de laatste minuut kon Mariël Miedema de eindstand nog op 6-5 brengen.

VIOD moet donderdag met grote cijfers winnen van de kampioen van Frankrijk, Grande Motte Pyramide BS, om als beste nummer twee door te gaan naar de kwartfinales.

(Advertentie)
(Advertentie)