Politie waarschuwt voor nepaanrijdingen

31 Mei 2017 - 19:41

De politie waarschuwt voor nepaanrijdingen: Automobilisten zetten je aan de kant en zeggen dat ze tegen tegen je aan hebben gereden. Vaak vragen ze een geldbedrag en gaan er dan vandoor.

Intimidatie

Afgelopen week werd een vrouw uit Burgum bedreigd nadat een man beweerde dat ze een botsing zouden hebben gehad. Ze zou hem hebben afgesneden. Als schadevergoeding vroeg hij een bedrag van 100 euro. De vrouw werd erg geïntimideerd door de man. Ze is snel vastgepakt en heeft er nog steeds blauwe plekken van.

Niet betalen

Toen de politie erbij kwam, ging het bedrag omlaag naar 50 euro. Ze heeft niet betaald. Ramona Venema, woordvoerdster van de politie, zegt ook dat je zoiets nooit moet doen. Venema: "Zeg meteen dat je de verzekering inschakeld en noteer alle gegevens van de tegenpartij." In Fryslân zijn er amper meldingen van dit soort oplichtingen.

Werkwijze

De werkwijze van deze manier van oplichten is vaak dat ze snel op je af komen rijden. Ze stoppen dan vlak voor je auto en zeggen dat ze je hebben aangereden. In andere gevallen komt het voor dat er iemand hard op je auto slaat en dan zegt dat je er tegenaan hebt gezeten. In ieder geval geldt hetzelfde advies: betaal nooit, zegt Venema.

(Advertentie)
(Advertentie)