Restaurant De Trijehoek wil zo snel mogelijk weer open

31 Mei 2017 - 17:51

De eigenaar en medewerkers van restaurant De Trijehoek in Lippenhuizen willen zo snel mogelijk weer open. Dat hebben de partijen woensdagmiddag met elkaar afgesproken in restaurant De Trijehoek. De zaak ging vorige week onverwachts dicht toen de Belgische exploitanten Lesley en Denise na drie weken vluchtten. Die Belgen lieten daarbij veel onbetaalde rekeningen achter van leveranciers.

Onbetaalde rekeningen

Een paar weken geleden deden de Belgen al hetzelfde bij restaurant Boppe de Golle bij Gaastmeer. Ook daar verdween het paar en bleven onbetaalde rekeningen achter. Peter Syperda, de eigenaar van Boppe de Golle, was ook de man die eigenaar en medewerkers van De Trijehoek waarschuwde, en zo kwam de zaak aan het rollen.

Doorstart

Horecamakelaar Jokko Edens uit Leeuwarden is al in gesprek met gadingmakers voor een doorstart. Edens is daar optimistisch over dat dat wel zal slagen. Het doel is om De Trijehoek in ieder geval voor de komende zomervakantie weer open te hebben. De medewerkers van het restaurant krijgen op Facebook veel reacties van mensen die hen wel steunen willen en ook van mening zijn dat het restaurant weer zo snel mogelijk open moet.

Ook in België actief

Het horecapaar Lesley en Denise heeft trouwens ook in hun vaderland slachtoffers gemaakt. Justitie in België geeft de volgende reactie over de verdachte: "Ik kan bevestigen dat er op dit ogenblik een onderzoek loopt naar mogelijke feiten van oplichting lastens L. V.. Het gaat om feiten gepleegd te Sint-Truiden, waarbij het nadeel wordt geschat op ongeveer 20.000 euro. De benadeelden zijn leveranciers uit de horecawereld."

(Advertentie)
(Advertentie)