Nyck de Vries trots: "Monaco was dé wedstrijd om te winnen"

30 Mei 2017 - 20:19

Het is tot nu toe de grootste overwinning voor de 22-jarige autocoureur Nyck de Vries uit Sneek: het afgelopen weekend kwam hij als eerste over de finish in de Formule 2-race in Monaco. De Vries rijdt dit seizoen voor het eerst in die klasse, net een stapje lager dan de Formule 1 met Max Verstappen. In zijn debuutseizoen staat De Vries dus meteen op het hoogste podium en dan ook nog eens op het prestigieuze circuit in het prinsdom.

Kans benut

"Monaco is natuurlijk uniek en speciaal", vertelt Nyck de Vries dinsdagavond in Fryslân Hjoed. "En als je één wedstrijd in het jaar mag uitkiezen die je wilt winnen, dan is dat sowieso Monaco. Dus het is echt heel erg gaaf dat we die kans hebben benut en de wedstrijd hebben gewonnen."

Wilhelmus

De Vries was ook erg onder de indruk toen het Wilhelmus werd afgespeeld: "Op televisie zag je het niet, maar er waren enorm veel Nederlanders. Toen het Nederlands volkslied werd afgespeeld, hoorde ik vanaf het podium dat mensen op de tribune het meezongen en dat was heel uniek en gaaf."

(Advertentie)
(Advertentie)