Rijstrook Afsluitdijk dicht vanwege werk aan Stevinsliuzen

29 Mei 2017 - 22:43
De Stevinslûzen - Foto: ANP

Verkeer op de Afsluitdijk kan met ingang van aanstaande dinsdag ter hoogte van de Stevinsluizen bij Den Oever maar één van de twee rijstroken gebruiken. Dit komt door werkzaamheden aan de heftoren van de sluis, waardoor er steigers opgebouwd moeten worden. Voor de veiligheid van de bouwers wordt er één rijbaan afgesloten. Het opbouwen kan tot en met maandag duren en met name in een druk Pinksterweekend kan het verkeer daar last van ondervinden.

Als de steigers opgebouwd zijn, zijn alle rijstroken weer beschikbaar, maar bij de werkzaamheden is er wel sprake van een wegversmalling. Ook moet het verkeer daar tot september langzamer rijden.

Beschadigd

Het beton van de monumentale heftoren is in de loop van de jaren beschadigd geraakt en moet opnieuw worden geverfd. Eerder dit jaar waren er bij de toren van de Lorentzsluizen bij Kornwerderzand ook al zulke werkzaamheden. Daar moet het verkeer ook langzamer rijden. Dat werk moet in juni klaar zijn.

Reflectie

Behalve de renovatie wordt er ook gewerkt aan het project Lichtpoort van kunstenaar Daan Roosengaarde. Hij geeft de opgeknapte toren een 'retrop-reflecterende laag', die zodra er autolampen op schijnen oplicht.

(Advertentie)
(Advertentie)