Skûtsje Jonge Jasper wint Lemmer Ahoy

29 Mei 2017 - 19:26
Foto: Evert van der Wel

Schipper Froukje Osinga en haar skûtsje Jonge Jasper heeft zaterdag Lemmer Ahoy gewonnen. Ze eindigde in het klassement voor schipper Sytze Brouwer met zijn skûtsje de Gerben van Manen en schipper Lucas Bouma met de Grutte Pier.

Jonge Jasper

Op de eerste dag van Lemmer Ahoy, afgelopen donderdag, werd de wedstrijd nog afgelast vanwege de weersomstandigheden. Eerst stond er te weinig wind in de Baai van Lemmer, daarna te veel. Op dag twee, vrijdag, was er wel voldoende wind om te zeilen en er werden twee races gevaren. 's Ochtends en 's middags één. Beide wedstriden werden door de Jonge Jasper gewonnen.

Eerbetoon

's Middags werd bij de skûtsjes bij de start van de wedstrijd de nok eventjes omlaag gelaten om stil te staan bij het overlijden van oud-SKS schipper Meindert de Groot van het SWH skûtsje.

Skûtsje omgeslagen

Op dag drie, zaterdag, werden opnieuw twee wedstrijden gezeild. Het skûtsje Grou van schipper Pieter Meeter won toen de eerste wedstrijd. Schipper Lucan Bouma van de Grutte Pier won de tweede. Het skûtsje De Eenvoud van schipper Remy de Boer sloeg door de harde wind om.

Bekijk hier de volledige uitslag in alle skûtsje klassen van Lemmer Ahoy.

Trefwoorden: 
Lemmer Ahoy skûtsjesilen
(Advertentie)
(Advertentie)