Reiny Bourgonje had Humberto Tan voor de lens

29 Mei 2017 - 16:26

Reiny Bourgonje uit Heerenveen had Humberto Tan voor de lens in de studio van de Nederlandse topfotograaf William Rutten. "Het was een hele leuke dag, ik zag er al de hele week al tegen op, maar het was echt leuk, met een gezellige sfeer. Mijn man was mee als assistent. Het dringt eigenlijk nu pas tot me door hoe bijzonder het was," vertelt Reiny Bourgonje.

Award

Ze werkt altijd met daglicht, ook deze keer. "Het licht was perfect, in een lichtkoepel. De anderen gebruikten wel studiolampen. Humberto zei na afloop dat hij ook benieuwd was naar het resultaat, vanwege de achtergrond die ik gebruikte. Eerst had ik een zeiltje mee dat ik altijd gebruik, maar dat paste niet bij zijn huidskleur. Toen heb ik gebruik gemaakt van de roestige muur die er was."

Als ze wint, krijgt ze een lunch met William Rutten. "Dan mag ik allemaal vragen stellen over het werk en de winnaar krijgt ook een award." Nu al krijgt ze veel reacties. "Het is echt overweldigend, fantastisch."

Stemmen

Reiny Bourgonje was met nog drie anderen gekozen om een portretfoto van Humberto te maken. Publiek kan op Facebook kiezen uit vier foto’s en stemmen. En dat stemmen gaat goed, want haar portret ligt al zo’n duizend stemmen voor op de rest. "Ik doe er niets voor, ik heb het bericht zelfs niet eens gedeeld. William heeft zelf al 45.000 volgers, dus het zijn niet alleen mijn vrienden die de foto leuk vinden." Ze is heel verrast dat ze voor op de rest ligt. Tot komende zaterdag 24.00 uur 's nachts kan worden gestemd.

Eerder won ze de hoofdprijs in een grote Europese fotowedstrijd voor een foto van haar nichtje Esther, die geadopteerd is uit Nigeria.

(Advertentie)
(Advertentie)