VIDEO: Badderende alpaca's gaan 'viral'

29 Mei 2017 - 12:11

Badderende alpaca’s in een plastic opblaasbad krijgen duizenden reacties op Facebook. Auke Wesselink, eigenaar van Alpacomundo in Surhuisterveen, plaatste het filmpje van zijn beesten op de social media. Hij is verbaasd over het succes ervan. Het filmpje is al 323.000 keer bekeken, er zijn 5.000 reacties en 6.000 likes.

Net als mensen, en andere beesten, houden de alpaca’s van een beetje verkoeling als het heet weer is. “Bij warm weer hebben we het bad standaard buiten staan. Dat doen meer fokkers hoor, we hebben het niet zelf bedacht,” vertelt Auke Wesselink. Daarom is hij ook zo verrast over de reacties. “Het verbaast me echt, we plaatsen wel vaker foto’s en filmpjes van onze beesten en dit badderen doen ze dus ook wel vaker. Heel bijzonder vind ik het niet, maar gezien de vele reacties spreekt het mensen blijkbaar wel aan. Leuk dat het ‘viral’ gaat.”

Verliefd

Hij begrijpt de reacties ook wel, want zelf is hij ook gevallen voor de alpaca, een kameelachtig beest. “We wilden iets met schapen beginnen en keken rond op internet. Toen we een foto van een alpaca zagen, waren we direct verkocht. Dat koppie, we waren gewoon verliefd!” De fokkerij is een liefhebberij, maar wel professioneel. “Maar het levert nog niet genoeg op om er van rond te kunnen komen.” De alpaca’s, die oorspronkelijk uit Peru komen, waren net anderhalve week geleden geschoren. “Gelukkig waren ze hun warme vacht al kwijt. Ze vinden het water echt lekker, als er bijvoorbeeld een bak water in het gras omvalt, gaan ze daar ook in staan. We zetten ook weleens de sproeier aan, houden ze ook van.”

(Advertentie)
(Advertentie)