5 tips om deze tropische dag door te komen

27 Mei 2017 - 19:00

Het wordt vandaag wel 30 graden en Piet heeft het over een warmterecord. Dus hoe moeten we nu de dag doorkomen zonder dat flauwvallen van de hitte? Als je je aan deze tips houdt, dan kom je een heel eind.

IJsblokjes!

Ja, best wel logisch, maar ijsblokjes zijn vet chil. Dus wanneer je wat te drinken haalt, doe er dan ijsblokjes in. Dit kan in de cola, thee en natuurlijk ook in de koffie, maar wil je nu de dag echt goed beginnen, dan wat ijsblokjes bij de cornflakes.

Koop een polsstok

Nu moet je eigenlijk niet teveel doen op zo'n warme dag, maar wat nu als je een polsstok koopt en dan niet over de sloot springt, maar in de sloot? Heerlijke verkoeling en je kunt mooi genieten van de natuur.

Kleed je naar het weer

Doe lekkere ruime kleren aan zodat het lekker luchtig zit en doe witte kleren aan zodat je niet teveel warmte opvangt. Voor de ultieme luchtige ervaring kun je ook geen kleren aandoen, houd er wel rekening mee dat niet iedereen dat op prijs stelt.

Zoek de koelte op

Het is niet aan te raden om volop in de zon te gaan zitten, dus zoek de schaduw op, of andere koele plekjes. Wanneer je een grote vriezer hebt, dan kun je die ook leeghalen en in de vriezer zetten. Een groot voordeel is dat je dan eerst het ijs moet opeten, anders smelt het.

Attentie!

Het is 30 graden, maar het had ook 31 graden kunnen worden, dus zo warm is het niet. Daarnaast is het in Afrika veel warmer dan hier! Maar in IJsland is het weer veel kouder dan hier.

Naast deze essentiële tips moet je ook genoeg water drinken en is het ook wel slim om je goed in te smeren zodat je niet verbrandt. Maar vergeet vooral niet te genieten van het mooie weer.

(Advertentie)
(Advertentie)