Binnenstad Leeuwarden krijgt elektrische toeristentrein

25 Mei 2017 - 17:25

Leeuwarden krijgt er vanaf midden juni een attractie bij. Dan moet er een elektrisch treintje door de binnenstad rijden dat toeristen bij de mooiste plaatsen en gebouwen langsbrengt. Het begin en eindpunt is op het Zaailand en een ritje duurt een klein uur. De trein is eigendom van ondernemer Jelle de Visser uit Goutum. Hij kwam op het idee bij een vakantie in Frankrijk waar hij zo'n treintje zag.

De Visser heeft de trein, die de kleuren van Cambuur draagt, in China laten bouwen. Als de drie wagons vol zitten, kunnen er zestig mensen mee. Een kaartje kost zeven euro. Via een geluidssysteem kunnen de toeristen in vijf talen luisteren naar uitleg bij de plaatsen waar ze langs komen.

Proefrit

De vergunningen zijn al binnen. Aanstaande dinsdag is de laatste proefrit op de geplande route. Dan moet de gemeente bekijken of alles kan zoals het nu op papier staat. De Visser ziet zijn project als een mooie aanwinst voor de stad. Hij hoopt volgend jaar te profiteren van Culturele Hoofdstad. Maar de trein is bedoeld voor de lange termijn. De Visser gelooft in zijn project en noemt het een mooie aanwinst voor de stad. Hij stelt geen hoge eisen aan de opbrengst, al moet er uiteindelijk wel geld verdiend worden.

(Advertentie)
(Advertentie)