VIDEO: het 'jongereniepenloftspul' van Jorwert begint

25 Mei 2017 - 06:37

Vandaag vindt in Jorwert de première van het jongereniepenloftspul 't Beest plaats, dat gebaseerd is op het sprookje Belle en het Beest. Het is de vierde keer dat er in Jorwert een jongereniepenloftspul is. Er doen zo'n twintig jongeren mee aan het stuk.

't Beest is een eigentijdse bewerking van het sprookje Belle en het Beest. Het speelt zich af op het studentendispuut Infernicus. In het verhaal wordt het onrustige leven van de student Brendan Besseling gevolgd. Brendan is een persoon die alles al gehad heeft en diep valt. Wat betekent het wanneer je alles al hebt? Wat wanneer je niets van dat alles weet te waarderen? Wat als je alles kwijt raakt? Klik hier voor meer informatie en de speeldata van het jongereniepenloftspul 't Beest.

Omrop Fryslân geeft dit seizoen extra aandacht aan alle iepenloftspullen in Fryslân. Zie voor meer informatie op de speciale iepenloftspulpagina. Op die pagina zijn ook exclusieve filmpjes te vinden over het stuk, de locatie en natuurlijk de honderd vrijwilligers in alle dorpen, die keihard werken om de mooiste stukken op de planken te krijgen.

(Advertentie)
(Advertentie)