Ajaxfan Piet Jan Nauta: "We moeten even de beker ophalen"

24 Mei 2017 - 15:52

Piet Jan Nauta is in Stockholm om woensdagavond Ajax in de Europa League finale te zien. De Sneker sportverslaggever zit daar met drie vrienden uit IJlst. De dag begon rustig voor hem "in de korte broek op het terras." Hij moest eerst nog wat bijkomen van het feest van dinsdagavond. "De Engelse voetbalsupporters staan bekend als hooligans, maar daar heb ik niets van vernomen. We zaten met wat Ajaxfans in een Ierse pub vol Manchester Unitedfans. We hebben uren gezongen, het was een groot feest."

Sinds de winst van Ajax in de Champions League in 1995 is Nauta fan van de Amsterdammers. Hy hoopt uiteraard op winst, maar de tegenstander is van een ander kaliber. "De rechtervoet van Pogba kost meer dan de hele Ajax-selectie bij elkaar."

Wat wordt het?

"We moeten even de beker ophalen", lacht Nauta. "Dat is natuurlijk te mooi om waar te zijn, maar alles klopt hoor. Het is op de dag af 22 jaar geleden dat Ajax de Champions League-finale won, het is op de dag af veertien maanden geleden dat Johan Cruijff, nummer 14, overleed en de zoon van Patrick Kluivert, Justin, speelt ook mee. Ik heb alle hoop en vertrouwen. Ik heb er heel veel zin aan, maar eerlijk gezegd denk ik dat United wel het verschil maakt."

Trefwoorden: 
Ajax Piet Jan Nauta finale
(Advertentie)
(Advertentie)