VIDEO: Iepenloftspul van Opsterland begint

24 Mei 2017 - 06:30

Met het stuk 'De Lytse Prins' in Opsterland begint vandaag het Friese iepenloftspulseizoen van 2017. Gebasseerd op het meest vertaalde boek uit de Franse literatuur: 'Le Petit Prince'. De Lytse Prins wordt op de Bosheuvel in Beetsterzwaag vertoont en zit vol met dubbele boodschappen over het volwassen leven.

Het verhaal speelt zich af in een bos van Opsterland, waar een piloot vastgelopen en verdwaald in het leven is. Al die geleerde, grote mensen die toen hij nog kind was zo goed wisten wat goed voor hem zou zijn.. Zij hebben ervoor gezorgd dat hij zichzelf volledig verloren is. En dan zomaar ineens is daar de Lytse Prins... Hij neemt de piloot mee op een reis door de sterren. Daar ontmoeten zij volwassenen, die op één of andere manier steeds weer de spot met ze drijven. Klik hier voor meer informatie en de speeldate van De Lytse Prins.

Omrop Fryslân besteedt dit seizoen extra aandacht aan alle iepenloftspullen in Fryslân. Kijk voor meer informatie op de speciale iepenloftspulsite. Op die pagina zijn ook exclusive filmpjes te vinden over het stuk, de locatie en uiteraard de honderden vrijwilligers in alle dorpen, die knoerterhard werken om de mooiste stukken te kunnen vertonen.

(Advertentie)
(Advertentie)