Harkemase Boys wint van Lisse, goede kans op promotie

23 Mei 2017 - 22:34

Harkemase Boys heeft een goede kans om promotie naar de tweede divisie af te dwingen in de nacompetitie. De Harrekiten gingen de uitwedstrijd tegen Lisse goed van start doordat Bouius de bal al in de zesde minuut in het net van de ploeg uit Lisse schoot. De voorsprong stond echter niet lang op het scorebord, want in de tiende minuut schoot de thuisploeg de gelijkmaker tegen de touwen. Hierna waren de beide ploegen ongeveer even sterk, al kon Lisse net wat makkelijker de bal over het veld schoppen. Zij kregen daardoor ook de meeste kansen op de 2-1, maar de bal kon - gelukkig voor de Friezen - gepakt worden door keeper Jansema.

Na de rust was Lisse duidelijk de betere ploeg en in de 65e minuut leken de Friezen op achterstand te komen. Het doelpunt van FC Lisse werd echter afgekeurd vanwege duwen. Meteen daarna was het weer raak, maar weer werd de goal afgekeurd. Deze keer vanwege buitenspel. De Harrekiten namen hierop de touwtjes in handen en in de 79e minuut resulteerde dat in een overtreding op Oebele Schokker in het 16-metergebied door Zoontjes van FC Lisse. De penalty die daarop volgde, werd door Schokker tussen de palen geschoten: 2-1.

En met wat hulp van keeper Jansema, die nog een paar keer in moest grijpen, was de 2-1 voor de Harkemase Boys uiteindelijk ook de eindstand van de wedstrijd. Zaterdag om 14.30 uur is de return op de Bosk op De Harkema.

(Advertentie)
(Advertentie)