Drie maanden celstraf geëist tegen supporters FC Grins

23 Mei 2017 - 22:17
Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

Tegen twee supporters van FC Grins is drie maanden celstraf geëist vanwege voetbalgeweld. Twee andere verdachten zouden van het Openbaar Ministerie 180 uren werkstraf moeten krijgen. Deze twee supporters uit Uithuizen en Kolham hadden amper een strafblad en een kleinere rol in de rellen. De mannen hebben op 22 februari 2015 de confrontatie gezocht met fans van Heerenveen. FC Groningen had eerder de wedstrijd tegen Heerenveen verloren. Er onstond een vechtpartij waarbij drie mensen gewond raakten.

Elf FC Groningen fans stonden dinsdag voor de rechter. Eerder eiste het Openbaar Ministerie al vier en drie maanden cel tegen vier andere verdachten. Woensdag staan nog eens drie verdachten voor de rechter.

Het onderzoek naar de relschoppers was moeilijk. Veel mensen waren betrokkken bij de vechtpartij, maar niemand trok zijn mond open. Ook een Heerenveen fan die gestoken was en eerst aangifte deed, trok de aangifte later weer in. Justitie heeft uiteindelijk afluisterappartuur ingezet en twaalf fans van FC Groningen aangehouden. Eén van hen is weer vrijgelaten, omdat er nog niet genoeg bewijs tegen hem was.

(Advertentie)
(Advertentie)