Marathon in St.-Annaparochie: uren op een wasmachine zitten

23 Mei 2017 - 16:50

In St.-Annaparochie zijn vijf mensen dinsdag bezig met een bijzondere marathon. Ze lopen niet hard, maar ze zitten een hele tijd op één plek. En die plek is een wasmachine in een elektronicazaak. Het landelijke bedrijf achter de winkel bestaat dit jaar vijftig jaar, en daarom mogen individuele zaken een eigen actie op touw zetten. De eigenaren van de winekl in St.-Annaparochie zijn daarom met deze bijzondere wasmachine zit-actie op de proppen gekomen. De deelnemers moetentot dinsdagavond negen uur op de machine blijven zitten, alleen dan krijgen ze de wasmachine gratis naar huis.

De machines staan midden in de winkel, en de deelnemers krijgen dan ook veel bekijks. ''Velen zitten met elkaar te kaarten. En ook de telefoon is niet meer weg te denken natuurlijk, dus de deelnemers spelen spelletjes om zich te vermaken'', zo vertelt de eigenaar van de winkel, Janny de Vos. De deelnemers mogen een keer in de twee uur even van de machine of om naar het toilet te gaan of om te roken. ''Dus het is niet al te comfortabel'', denkt De Vos. Vlak na het middagsuur mochten de deelnemers voor de tweede keer van de machine af. ''Dan zie je wel dat ze wat stijf zijn.''

''Op een gegeven moment wordt het hard''

Geert van der Veen is één van de deelnemers, hij doet alweer voor de tweede keer mee aan een wasmachine zit-actie. ''Ik voel het wel, maar het gaat wel aardig'', zo vertelt hij halverwege de zit-marathon. ''Het moeilijkste is dat je zo lang op je kont moet zitten, op een gegeven moment wordt het hard.'' Maar hij heeft er veel vertrouwen in dat hij het tot negen uur vanavond zal volhouden.

(Advertentie)
(Advertentie)