Rijkswaterstaat werkt aan nieuwe bruggen in Afsluitdijk

22 Mei 2017 - 19:20

Rijkswaterstaat is bezig met plannen voor nieuwe bruggen in de Afsluitdijk. Het is de enige manier om storingen te voorkomen. Dat zegt Cecile Haffmans van Rijkswaterstaat. In maart en april is er vier weken lang aan de brug bij Kornwerderzand geslepen, maar dat heeft niet kunnen voorkomen dat het verkeer maandag urenlang last had van vertragingen. De brug was weer vastgelopen. Dat kwam door de hoge temperaturen, zegt Rijkswaterstaat.

Deze week zal Rijkswaterstaat de bruggen preventief koelen om te voorkomen dat ze nog eens vastlopen. "Dat is het beste recept. Maar je kunt het niet eeuwig volhouden," zegt Haggmans. Daarom werkt Rijkswaterstaat al aan plannen voor nieuwe bruggen."We bekijken welke bruggen het beste zouden zijn. Dat is morgen niet klaar. Je kunt niet ergens even een nieuwe brug bestellen." Wanneer de nieuwe bruggen er zijn, kan ze niet zeggen.

Rijkswaterstaat laat weten dat het nog wel zes jaar duurt voordat de bewegende delen van de brug vervangen worden. En de gehele bruggen, inclusief de funderingen, zullen niet voor 2050 worden vervangen.

(Advertentie)
(Advertentie)