Schaatsenrijdersbond KNSB mag één miljoen bezuinigen

21 Mei 2017 - 08:48
KNSB - Foto: Omrop Fryslân

Schaatsenrijdersbond KNSB kan de plannen om één miljoen euro te bezuinigen doorzetten. De ledenraad van de bond ging zaterdag in Utrecht akkoord met de bezuinigingsplannen. De afgelopen week ontstond een relletje in het schaatswereldje toen bekend werd dat de KNSB van de topschaatsers en sponsorteams een eenmalige 'solidariteitsbijdrage' eist van 400.000 euro. Volgens het bekende topteam van LottoNL-Jumbo zou dat in strijd zijn met de vorig jaar gesloten overeenkomst voor twee jaar.

De KNSB stelde zaterdag in een persbericht dat de bond 'bestaande financiële afspraken zal respecteren'. Het is daarom niet helemaal duidelijk watvoor bijdrage de bond in de overgangsperiode naar hte nieuwe financiële model zal verlangen van de topchaatsers en de merkenteams. Woordvoerders van de betrokken partijen waren zaterdagavond niet bereikbaar voor verder commentaar.

Volgens het adviesrapport ‘Duurzame inrichting van de schaatssport’ moet aan het einde van het seizoen 2017-2018 het kostenniveau van het bondsbureau meer dan één miljoen euro lager uitvallen.

Trefwoorden: 
KNSB besunigje reedride
(Advertentie)
(Advertentie)