Zaalvoetbalsters Drachtster Boys naar finale NK

20 Mei 2017 - 07:49

De zaalvoetbalsters van Drachtster Boys hebben de finale van het Nederlands kampioenschap bereikt. De dames wonnen de beslissende wedstrijd in de eigen sporthal in Drachten van Nieuw Roden naar penaltys. Net voor rust scoorde Atty Eelkema. Na negen minuten in de tweede helft kwam Nieuw Roden op gelijke hoogte door een goal van Martine Kooiker. Na twee keer twintig minuten zaalvoetbal werd er verlengd. Mariel Miedema scoorde na twa minuten 1-2.

Penalty's

Nieuw Roden leek aan het langste eind te trekken, maar met nog anderhalve minuut op de klok werd het weer gelijk door een goal van Marian Meijer. Penalty's moesten de beslissing geven. De eerste penalty van Nieuw Roden miste doel. Drachtster Boys kwam op 2-1, waarna Esther van Toledo de winnende strafschop maakte.

Door de overwinning kwam Drachtster Boys in deze 'beste van drie' serie op een beslissende 2-1 voorsprong. De eerste wedstrijd hadden ze met 3-1 gewonnen en de tweede met 4-0 verloren, waardoor er nog een beslissende derde wedstrijd nodig was. In de competitie eindigde Drachtster Boys op een gedeelde tweede plaats.

Tegenstander finale: Pernis

In de finale moet de ploeg van trainer Symen Abe Hoekstra het nu opnemen tegen Pernis. Die ploeg eindigde in de competitie als eerste en won ook na drie duels van Gerle.

Eerste finale

Het is voor Drachtster Boys de eerste keer dat ze de finale om de Nederlandse titel bereiken. Eerder waren ze al een paar keer heel dicht bij de finale. Dit jaar won Drachtster Boys de beker, ook dankzij winst op Nieuw Roden.

(Advertentie)
(Advertentie)