School Leeuwarden heeft primeur met eigen robot

19 Mei 2017 - 19:23

Gedeputeerde Sander de Rouwe overhandigde vrijdag op basisschool de Pionier in Leeuwarden een robot aan de leerkrachten en kinderen. Het is officieel de eerste robot op een Nederlandse school, al hebben een aantal andere scholen in de provincie ook al een robot.

De robot is een ontwerp van Philips en het Innovatiecluster Drachten, een groep hightech bedrijven. Hij werd tot nu toe gebruikt voor klanten en beurzen. De Rouwe kwam bij een bezoek aan Philips op het idee om de robot op school te introduceren. Theun Prins van het Innovatiecluster ziet dat de techniek en de digitalisering een steeds grotere rol zal gaan spelen in de maatschappij. Door kinderen er spelend mee in aanraking te laten komen, krijgen ze een beter idee van wat techniek is en worden ze er al op jonge leeftijd mee bekend.

De kinderen waren erg onder de indruk van de nieuwe robot en gingen er enthousiast mee aan de slag. De komende tijd krijgen meer dan 400 scholen in Fryslân ook zo'n robot en een bijbehorend lespakket. Waarschijnlijk zal het programma uiteindelijk over heel Nederland worden verspreid.

Trefwoorden: 
robot De Pionier basisschool
(Advertentie)
(Advertentie)