VIDEO: Kinderen maken geluidskunstwerk Oranjewoud Festival

20 Mei 2017 - 07:26

Kinderen van CBS de Hoeksteen uit Heerenveen doen mee aan een educatieproject van het Oranjewoud Festival. Hun opdracht is om van verschillende materialen een geluidskunstwerk te maken. De kinderen worden erbij begeleid door kunstenaar Marsja van der Ven. In de lessen werken de kinderen aan onderdelen van de sculptuur die later als een geheel op het Oranjewoud Festival wordt gepresenteerd. Tsjek maakt een reportage over het geluidskunstwerk van CBS de Hoeksteen.

In totaal doen drie scholen mee aan het educatieproject 'As a Matter of Sound', dat hoort bij het Oranjewoud Festival. Een jury beloont het meest innovatieve of creatieve ontwerp met een prijs.

Oranjewoud Festival

Het Oranjewoud Festival is een klassiek muziekfestival van Fryslân en wordt van 1 tot 5 juni gehouden in Oranjewoud. Omrop Fryslân besteedt veel aandacht aan het Oranjewoud Festival en met livestreams van het openingsconcert, de proeftuinclassics en het slotconcert kunnen liefhebbers via de website en app van Omrop Fryslân meegenieten.

Stemmen

Uit een klassieke top 25 kunnen Friezen stemmen op hun favoriet en ze bepalen wat het Nederlands Blazers Ensemble op het slotconcert van het Oranjewoud Festival speelt. Stemmen kan hier.

(Advertentie)
(Advertentie)