Pieter Weening slaat dubbelslag in Noorwegen

19 Mei 2017 - 18:06
Pieter Weening - Foto: ANP

Wielrenner Pieter Weening uit Harkema heeft vrijdag de derde etappe van de Ronde van Noorwegen op zijn naam geschreven. De 36-jarige Fries nam daarmee de leiderstrui in het klassement over van de Noor Edvald Boasson-Hagen. Hij heeft zes seconden voorsprong op Armée en Gerrans en twaalf op Boasson-Hagen.

De kopman van Roompot-Nederlandse Loterij kwam solo aan in de lastige rit van Hamar naar Lillehammer over 192 kilometer en bezorgde zijn ploeg de eerste zege van dit seizoen. De Belg Sander Armée van Lotto-Soudal werd tweede voor de Australiër Simon Gerrans van Orica-Scott.

Weening schreef de Ronde van Noorwegen vorig jaar ook al op zijn naam. Toen sloeg hij toe in de tweede etappe, die op dezelfde datum vorig jaar werd verreden. ,,Of ik iets heb met deze datum? Nee joh, helemaal niet. Elke dag is een goede om te winnen'', reageerde Fries. ,,Ik heb op het juiste moment aangevallen en ben echt heel blij.''

De renner van Roompot kwam met een klein groepje voorop bij de beklimming van de Kanthaugen. ,,Ik ging daar in de tegenaanval op Armée en kreeg onder andere Boasson Hagen en Gerrans mee'', keek hij terug. ,,Die twee keken vooral naar elkaar in de groep. Met minder dan drie kilometer te gaan heb ik mijn kans gepakt, maar het was nog zwaar met de tegenwind. We gaan er nu met de ploeg alles aan doen om deze gele trui mee terug naar Nederland te nemen.''

Vorig jaar won Pieter Weening het eindklassement van de ronde van Noorwegen. Deze editie duurt nog tot en met zondag. Voor zijn ploeg Roompot-Nederlandse Loterij is het de eerste overwinning van het seizoen.

(Advertentie)
(Advertentie)