Vrijdagsmarkt: "Een agent heeft een pet op en geen doekje"

19 Mei 2017 - 14:14

Om meer moslimvrouwen bij de politie te krijgen, zou het goed zijn dat ze een hoofddoekje mogen dragen bij het uniform. Dat stelde de Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg deze week en dat leverde meteen veel reacties op. "Een politie heeft een pet op en geen doekje", was de teneur op de Leeuwarder vrijdagsmarkt. "De politie moet onafhankelijk zijn en dat ook uitdragen" en "Een uniform is een uniform, klaar", zo werd er gezegd.

Hier en daar riep de discussie zelfs irritatie op: "Ze kunnen alles wel willen, maar dit is Nederland en hier gelden onze gedragscodes. Ik ben er wel een beetje klaar mee dat ze via de achterdeur altijd meer willen." Een andere bezoeker van de markt stelde: "Kerk en staat zijn hier gescheiden, dus iedere uiting van geloofsovertuiging en religie is uit den boze."

Anderen waren net wat minder stellig: "Eerst dacht ik nee, dat moet niet. Maar toen ik beelden zag van hoe dat in Engeland gaat, dacht ik daar is eigenlijk niets mis mee." En: "De politie wil graag een afspiegeling van de samenleving zijn, dan moet dit dus kunnen. Het zijn paniekzaaiers die denken dat dit problemen oplevert."

Trefwoorden: 
vrijdagsmarkt Leeuwarden
(Advertentie)
(Advertentie)