Verdachte steekpartij in azc Balk is vrijgesproken

18 Mei 2017 - 21:16
Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

De 28-jarige Marokkaanse verdachte van de steekpartij in het azc in Balk is donderdag door de rechtbank vrijgesproken. Er was volgens de rechter te weinig bewijs dat hij een 22-jarige man had neergestoken. De steekpartij was in november vorig jaar. Maandag staat de man voor de rechter, de officier van justitie eiste toen twee jaar cel voor poging tot doodslag. De rechter vond dat de verklaringen van de betrokkenen zoveel verschilden, dat ze geen straf konden opleggen. Normaal doet de rechter na twee weken uitspraak, maar nu dus al na drie dagen.

Het is nog maar de vraag of de man ook echt op vrije voeten komt, dat hangt ook van de IND af. De man komt uit Marokko en dat is volgens de Nederlandse autoriteiten een veilig land. De kans zit er dan ook in dat de man wordt uitgezet.

Onrust

De steekpartij zorgde in Balk voor flink wat onrust. Inwoners van het dorp vonden dat er sprake was vaan 'doofpot-cultuur' als het om voorvallen op het azc ging. De politiek bemoeide zich er ook mee: de VVD-farctie in de gemeente De Fryske Marren eiste dat er een lijst zou worden gepubliceerd met alle incidenten op het azc in Balk. Die lijst kwam er ook en de grootste onruststokers werden toen overgeplaatst naar andere azc's.

Trefwoorden: 
AZC Balk rechter steekpartij
(Advertentie)
(Advertentie)