Drie stranden op Ameland krijgen Blauwe Vlag

18 Mei 2017 - 16:05
Drokte op It Amelân - Foto: Omrop Fryslân, Ronald van der Pol

Drie stranden op Ameland hebben voor de 30e keer de Blauwe Vlag toegekend gekregen. Dat betekent dat ze veilig en schoon zijn. Het gaat om de stranden van Hollum, Nes en Buren. De Blauwe Vlag wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. Het gaat om een internationale onderscheiding die elk jaar opnieuw moet worden verdiend. Controleurs bekijken of de stranden en jachthavens nog aan de eisen voldoen.

"We zijn erg trots dat we de Blauwe Vlaggen al 30 jaar mogen voeren", zegt wethouder Nico Oud. "Voor ons is dit een erkenning van de kwaliteit van het mooie strand van Ameland en dat hebben we mede te danken aan de vele vrijwilligers die zich hiervoor inzetten".

Internationale jury

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiliheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen wordt gedaan door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale organisatie. In Nederland worden dit jaar 183 blauwe vlaggen toegekend aan 122 jachthavens en 61 stranden.

Trefwoorden: 
Ameland blauwe vlag
(Advertentie)
(Advertentie)