Stijn Schaars in actie tegen kunstgras

18 Mei 2017 - 15:56

Aanvoerders van twaalf eredivisieclubs willen niet langer op kunstgras voetballen. Ze pleiten voor een verbod. Het initiatief komt van de aanvoerder van SC Heerenveen, Stijn Schaars. "Ik hoor van zoveel voetballers in de media dat ze aversie hebben tegen kunstgras, dat ik de VVCS heb gevraagd om te kijken hoe alle voetballers erin staan", sa seit er.

Negatief

In de eredivisie waren er het afgelopen seizoen zes ploegen die op kunstgras voetballen. Donderdag hebben de aanvoerders, uit naam van de spelersvakbond VVCS, een verklaring gegeven waarin ze zeggen dat ze het voetballen op kunstgras moeten verbieden. "Voetballen op kunstgras is gewoon een heel ander spelletje. De bal stuit anders, je krijgt bijna geen duels meer, de sliding sterft uit. Ik ervaar voetballen op kunstgras als negatief", zegt Schaars.

Competitievervalsing

Volgens velen is voetballen op kunstgras zelfs competitievervalsing en mist Nederland op deze manier de aansluiting met de Europese top. Een motivatie om op kunstgras te voetballen is vaak een financiële. Maar Stijn Schaars vindt niet dat dat de doorslag moet geven. Hij vindt dat er naar een oplossing gezocht moet worden en dat daarin een grote rol is weggelegd voor de KNVB.

(Advertentie)
(Advertentie)