Friese hogescholen scoren goed in studenten-enquête

18 Mei 2017 - 07:01

Studenten van de NHL Hogeschool zijn erg te spreken over de veranderingen die de school heeft gemaakt naar aanleiding van de slechte studenten-enquête van vorig jaar. Dat blijkt uit de cijfers die de studenten de hogeschool dit jaar hebben gegeven. Vorig jaar stond de NHL nog op de één-na-laatste plaats van de lijst van middelgrote scholen. Maar dit jaar staat de NHL ineens in de top 3. Het verschil in cijfers is echter niet heel groot: vorig jaar kreeg de school een 3,77 op een schaal van 5, en dit jaar mag de NHL een 3,84 opschrijven als cijfer.

"Ontzettend trots"

Jan van Iersel van het College van Bestuur is daarentegen erg blij met het cijfer: "Een resultaat waar we met elkaar hard aan hebben gewerkt en ontzettend trots op zijn." Over het algemeen scoort de school op alle vlakken beter dan vorig jaar, en ook in vergelijking met het landelijke cijfer doet de NHL Hogeschool het goed. Alleen op een paar details loopt de NHL achter op de rest van Nederland. Het gaat dan bijvoorbeeld over de beschikbaarheid van werkplekken, of het combineren van werken en leren.

Stenden

Aan de andere kant van het plein bij Stenden University kunnen zo ook blij zijn. De school staat landelijk op de tweede plaats in de lijst van middelgrote scholen en scoort op alle achttien thema's hoger dan het landelijk gemiddelde. Ruim driekwart van de studenten van Stenden is erg blij met hun opleiding. Evenveel studenten zouden hun opleiding aanraden bij vrienden of familie als daar naar gevraagd wordt.

Bij Stenden vallen met name positieve scores op bij de internationalisering, stage-ervaringen en de grootte van de studiegroepen. "We hebben het afgelopen jaar weer volop ingezet op de kwaliteit van onze opleidingen en het is prachtig om te zien dat deze verbeteringen steeds beter worden herkend door de studenten", zegt Leendert Klaassen, voorzitter van het College van Bestuur van Stenden.

(Advertentie)
(Advertentie)