Stijn Schaars biedt supporters excuses aan voor 'gebaar'

17 Mei 2017 - 21:54

Stijn Schaars heeft na de wedstrijd tegen FC Utrecht (3-1 nederlaag) zijn excuses aangeboden aan de Heerenveen-supporters. Hij stak volgens supporters een middelvinger op; volgens Schaars zelf was het net even anders: "Ik maakte een wegwerpgebaar", zo maakt Schaars een beweging met zijn handen. "Ik wil daar graag sorry voor zeggen. Dat moet ik niet doen. Ik snap de emoties, maar ik baal ervan als ze gaan fluiten bij een verkeerde pass."

Streppel tevreden met nieuwe wijze van spelen

Heerenveen speelde zonder topscoorder Reza Goochannejhad, Yuki Kobayashi en Pelle van Amersfoort in een verdedigend 5-3-2 systeem. Trainer Jurgen Streppel: "Dat pakte eerst wel goed uit, maar Utrecht heeft een goede ploeg en voetbalde daar goed onderuit. De hele ploeg stond achter dit besluit. We wilden wat anders proberen."

16-jarige Kik Pierie maakt debuut

Kik Pierie wordt 20 juli pas 17 jaar, maar maakte tegen Utrecht zijn debuut. Hij viel in de tweede helft in door een polsblessure van Jeremiah St. Juste. "Ik geloof dat we volgende week kunnen winnen. Dat denk ik echt. Als je ziet hoe we ze de tweede helft onder druk zetten, dan geloof ik daar in." De Leeuwarder speelde eerder al eens in een oefenwedstrijd mee, maar speelde nu voor het eerst in een officiële wedstrijd in het eerste elftal.

(Advertentie)
(Advertentie)