SC Heerenveen verliest eerste wedstrijd play-offs

17 Mei 2017 - 20:52

Sportclub Heerenveen heeft woensdagavond de eerste halve finalewedstrijd van de play-offs om Europees voetbal tegen FC Utrecht verloren. In het eigen Abe Lenstra Stadion werd het 3-1 voor de Utrechters.

Utrecht had vanaf het begin het overwicht en het meeste balbezit. Het was Amrabat die Utrecht na een klein kwartier op voorsprong bracht met een mooie krul in de bovenhoek. Vijf minuten later verdubbelde Ayoub de voorsprong voor de bezoekers. Hij kopte de bal uit een hoekschop hard in de kruising: 2-0. Heerenveen kreeg daarna een aantal kansen, maar Stijn Schaars en Sam Larsson schoten niet scherp genoeg.

Ødegaard

Na rust speelde Heerenveen met meer lef naar voren toe. Het leidde lang niet tot kansen. Martin Ødegaard zorgde er echter voor dat Heerenveen weer terug kwam in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te scoren: 2-1. Het was het eerste doelpunt van de huurling van Real Madrid voor SC Heerenveen.

Kansen

Heerenveen ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en kreeg een aantal grote kansen via Sam Larsson, die de bal op de lat schoot en via Stefano Marzo, die schoot in de rebound de bal in de handen van keeper Ruiter. Het doelpunt viel daarna onverwacht aan de andere kant. Haller tikte de bal op prachtige wijze met de hak in het doel van keeper Erwin Mulder: 3-1. Daarna werd er niet meer gescoord.

Debuut Pierie

Kik Pierie (16) uit Leeuwarden maakte zijn competitie debuut in het eerste elftal van SC Heerenveen.

Heerenveen speelt aankomende zaterdag de return in Utrecht.

(Advertentie)
(Advertentie)