Reizigers in bus 66 kunnen met app alles over omgeving leren

17 Mei 2017 - 13:52

De app Bus Fol Ferhalen is woensdag gelanceerd. Met de app, die actief is op de buslijn 66 tussen Leeuwarden en de Holwerder pier, kunnen reizigers onderweg interessante verhalen over de omgeving, personen, gebouwen en de geschiedenis lezen van Noordoost-Fryslân. De app werkt met een GPS-systeem en er zitten zo'n twintig verhalen in over onder andere de Achmeatoren, Fries Museum, de Pannenkoektrein, Hans Jouta, Waling Dykstra en de redding van de paarden bij Noorderleeg. Ook zijn filmpjes te zien uit het archief van Omrop Fryslân.

Het is beslist niet alleen bedoeld voor toeristen, maar kan ook interessant zijn voor de Friezen zelf. "Fryslân heeft veel dingen waar we met zijn allen niet bewust van zijn en deze app maakt ons daar wel attent op," zegt Anne Hettinga, directeur van Arriva. Zo nu en dan wordt de app vernieuwd en komen er nieuwe verhalen en filmpjes op.

De app is ontwikkeld door de provincie en Arriva in samenwerking met Omrop Fryslân en Tresoar en is te vinden in de App Store.

(Advertentie)
(Advertentie)