Ophef in kaatswereld om kleedkamer-incident

16 Mei 2017 - 11:58
De klaaikeamers fan keatsferiening Sjirk de Wal yn Dronryp - Foto: Omrop Fryslân, Aise van Beets

In de kaatswereld is ophef ontstaan over een vervuilde kleedkamer van kaatsvereniging Sjirk de Wal in Dronryp. Na afloop van de Eise Eisingapartij afgelopen weekend, trof het bestuur van de kaatsvereniging een vervuilde kleedkamer aan. Er zou bovendien spullen uit de berging zijn gestolen of vernield. De vereniging heeft dat gemeld bij kaatsbond KNKB.

"Malloten"

Directeur Geert Faber zegt in een mail aan de hoofdklassers dat hij het teleurstellend vindt dat zij de kleedkamer zo hebben achtergelaten. Het gedrag past volgens hem niet binnen de campagne 'zonder respect geen kaatsen.' "Als dit publiekelijk bekend wordt, staan we met ons vlaggenschip voor schut."

Verderop in de mail heeft Faber het zelfs over 'malloten". Faber in de mail: "Dit mogen we Sjirk de Wal en geen enkele andere vereniging aandoen. Ze organiseren daar een geweldige wedstrijd en deze baldadigheid geeft de vrijwilligers van SdW een nare nasmaak."

Baldadige jongeren

Dylan Drent, de kaatser die de kleedkamer als laatste heeft verlaten, zegt dat hij de boel netjes heeft achtergelaten. Volgens Drent is de deur niet op slot gedraaid en zou het evengoed het werk kunnen zijn van baldadige jongeren uit de feesttent naast het sportterrein.

(Advertentie)
(Advertentie)