Ravage na plofkraak in Lemmer

16 Mei 2017 - 06:36

Bij een plofkraak op de pinautomaat van de Rabobank in de Poiesz-supermarkt op het Verlaet in Lemmer is dinsdagochtend vroeg een ravage ontstaan. De daders hebben de automaat waarschijnlijk opgeblazen door er gas in te laten lopen. Door de harde klap is de gevel totaal vernield. De daders gingen er na de plofkraak op een scooter vandoor. De Rabobank wil niet bekend maken hoeveel geld buit is gemaakt.

Explosieven

De EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) heeft het gebouw onderzocht om te kijken of er nog meer explosieven aanwezig waren, maar heeft niets gevonden. De politie is nog bezig met het onderzoek, maar kon nog niet zeggen of de daders ook geld buitgemaakt hebben. De omgeving is afgesloten. Medewerkers van de supermarkt zijn bezig met opruimwerkzaamheden. De directie hoopt dat de winkel vandaag weer open kan.

De kinderen van basisschool De Arke in de buurt van de supermarkt kunnen wel gewoon naar school. Ze moeten alleen via de achteringang de school in. Volgens de Rabobank komt de pinautomaat niet terug in de supermarkt.

Trefwoorden: 
Lemmer plofkraak
(Advertentie)
(Advertentie)