VIDEO: Tweeluik over dodelijk ongeluk Jirnsum

15 Mei 2017 - 16:15

Het is net een jaar geleden dat de 14-jarige Jildau Lageweg uit Oudehaske bij een auto-ongeluk bij Jirnsum om het leven kwam. Haar overlijden maakte veel los, mede door de rechtszaak tegen de toen 18-jarige bestuurder. In het Omrop-programma Teken fan libben staat dit verhaal in een tweeluik centraal. De familie doet daarin voor het eerst hun verhaal.

''Het was zo abrupt, dat is gewoon niet te begrijpen.'' Jolanda de Jong is openhartig als het gaat over het omkomen van haar dochter Jildau. Het ongeluk heeft veel impact gehad. ''Het gaat nog altijd met vallen en opstaan, maar ik ben echt heel trots op ons gezin en hoe wij het met elkaar hebben gedaan. De kinderen zijn veranderd, ze zijn veel banger geworden. Ze denken meer na over alles en het onbezorgde is er af. Daar wil je ze voor behoeden, maar dat kon niet.''

Naast dat het een drama voor het gezin was, maakte het ongeluk ook veel los in Jirnsum en de media door de rechtzaak tegen de jonge bestuurder. De andere inzittenden raakten zwaargewond.

Teken fan libben is maandag 15 en maandag 22 mei te zien vanaf 18.45 oere uur op Omrop Fryslân televisie.

(Advertentie)
(Advertentie)