Droom komt uit voor Herman (81): parachutespringen in Dubai

15 Mei 2017 - 15:42

Herman van der Haring (81) uit Leeuwarden is een van de acht deelnemers aan het nieuwe programma 'Reis rond de wereld met 80-jarigen'. Het motto van dat programma is dat het nooit te laat is om nog wat van de wereld te zien. De mensen op leeftijd krijgen de kans om samen een wereldreis te maken.

Hermans wens was om nog een keer parachute te springen. "Vijftien jaar geleden heb ik het al eens gedaan met de kinderen, maar toen kwam ik als enige op land terecht en niet op zee. Dus dat wilde ik nog weleens over doen. Voor het programma mocht ik dat doen in Dubai, boven het palmeiland. Dat was geweldig, kon niet beter."

Grapje

Een van de kleinkinderen had Herman eerder al eens opgegeven voor het programma Geer en Goor. "Maar dat beviel me niet, dat hebben ze eruit geknipt. Door die beelden ben ik nu wel voor dit programma uitgezocht. Ik dacht eerst: het zal wel een grapje zijn, maar dat was dus niet zo."

Herman is vier weken met de groep op reis geweest. "Van de eerste dag tot de laatste was het een droom, prachtig mooi. Ik had ook nog nooit in een groot vliegtuig gezeten, het was een hele belevenis."

Donderdag is op SBS6 de eerste uitzending te zien met alle deelnemers, een week later is het verhaal van Herman te volgen.

(Advertentie)
(Advertentie)