"Vanaf woensdag dacht ik dat het goed zou komen"

15 Mei 2017 - 09:34

Veel Feyenoord fans hebben vorige week vol zenuwen de dagen geteld tot de wedstrijd van zondag. Na een dikke verliespartij tegen Excelsior moest het zondag thuis tegen Heracles gebeuren. Ruurd Leegstra heeft al jarenlang een seizoenskaart van de Rotterdamse club en is dus wel wat gewend. "Vanaf woensdag had ik een goed gevoel," zo vertelt de blije Feyenoordfan. "Vorige week had ik dat niet, toen dacht ik van 'ik weet het niet', en maandag en dinsdag baalde ik nog. Maar vanaf woensdag dacht ik dat het goed zou komen in de eigen Kuip." En dat bleek, want al na een minuut lag de bal er al in, en ontplofte de Kuip.

Duracellman

Alsof de schrijvers van een filmscript ermee bezig waren geweest, zo perfect was de hoofdrol voor routinier Dirk Kuijt. "Hij is zo'n beetje het boegbeeld van de club," zo zegt Leegstra, die niets anders dan lof heeft voor de aanvoerder. Toch gaan er geruchten dat het wel eens zijn laatste seizoen zou kunnen zijn. "Ik denk dat dit de kroon op zijn werk is."

Persoonlijk zou Leegstra het zonde vinden als Kuijt ermee ophoudt, vooral omdat een speler met zijn ervaring belangrijk kan zijn voor de wedstrijden in de Champions League.

Feest

Na het laatste fluitsignaal is de Friese Rotterdammer niet meteen teruggegaan naar zijn hotel: "Wij hebben een mooi feestje gebouwd, we zijn even bij de fontein wezen kijken en hebben een biertje gedronken. Het was een mooi feestje."

Leegstra gaat later maandag naar de huldiging op de Coolsingel, waar zo'n 100 duizend mensen worden verwacht.

Ajax

In aanloop naar het kampioensweekeinde was er nog hoop bij de Ajaxfans dat de Rotterdammers de titel zouden verspelen. Eddy Sprietsma is Ajaxfan en hij was zondag in Tilburg. Ook bij hem was er nog wel wat hoop: "Na Excelsior dan weet je het maar nooit. Heracles had ook nog een puntje nodig dus het had zomaar gekund, maar na een minuut was de spanning al weg." Toch hoeven Ajaxfans niet al te teleurgesteld te zijn want de Amsterdammers hebben nog kans om de Europa League te winnen. "Wij staan in de Europa League finale, wij gaan gewoon naar Stockholm dat is toch het mooiste wat er is?" Sprietsma is er zelf niet bij in Zweden, maar dat is volgens hem niet een al te groot probleem: "Wij gaan gewoon naar Amsterdam met 100 duizend mensen, en dan maken wij er daar een feest van."

(Advertentie)
(Advertentie)