Reza Ghoochannejhad: 2-0 verliezen van NEC: een wanprestatie

14 Mei 2017 - 20:59
NEC juicht nei de goal - Foto: www.awfoto.nl

''De wedstrijd tegen NEC was een wanprestatie." Dat zei Reza Ghoochannejhad na de met 2-0 verloren wedstrijd tegen NEC. Ondanks dat de doelstelling, het halen van de play-offs, wel bereikt is, was er alles behalve een feestelijke stemming in het Abe Lenstrastadion aanwezig. Volgens Reza zal zijn club komende woensdag in de eerste wedstrijd van de play-offs echt moeten knokken, anders kunnen ze een Europees avontuur wel vergeten. "We hebben ook vandaag weer veel te weinig gebracht, maar we kunnen het wel."

Ook Lucas Bijker vond dat ze zo nu en dan dramatisch hebben gespeeld. Hij is het alleen niet eens met dat SC Heerenveen niets te zoeken heeft in Europa. "Op basis van het hele seizoen spelen we terecht in de play-offs, maar dat is inderdaad wel op basis van de eerste seizoenshelft." Hij ziet ook dat ze de komende wedstrijden alles moeten geven om te laten zien wat ze kunnen. Hij was een van de spelers waar zondag na de wedstrijd afscheid van werd genomen. "Dat was niet bepaald feestelijk nee. Laten we hopen dat dat na de play-offs op een betere manier kan."

Trainer Jurgen Streppel vindt nog altijd dat ze niet moeten veranderen van speelwijze. Het probleem zit volgens hem in de reactie van het team op tegenslagen. "Dan gaan we andere dingen doen dan afgesproken, of we gaan te geforceerd dingen doen en dan gaat het dus mis. Als we rustig blijven en blijven doen wat we moeten doen, dan gaat het goed." Hij zegt geen last te hebben van de druk die er is vanwege de slechte prestaties in de afgelopen maanden. ''We proberen het iedere week beter te doen."

(Advertentie)
(Advertentie)