Stemmen op klassieke top 25, NBE speelt hoogste klasseringen

13 Mei 2017 - 16:05
Oranjewoud Festival - Foto: Omrop Fryslân

De crème de la crème van de Nederlandse blazerswereld treedt maandag 5 juni op op het Oranjewoud Festival in Oranjewoud. Het gaat om het Nederlands Blazers Ensemble (NBE). Ze verzorgen altijd het slotconcert van het festival, dat gratis toegankelijk is.

Het NBE heeft speciaal voor Omrop Fryslân een klassieke top 25 samengesteld. Iedereen kan online stemmen op haar of zijn favoriete muziekstuk op die lijst. Het ensemble zal het nummer met de meeste stemmen uitvoeren.

Friese NBE'ers

De Friese klarinettisten Gerrit Boonstra en Harmen de Boer zitten bij het Nederlands Blazers Ensemble. Gerrit Boonstra uit Leeuwarden: "De stukken die wij spelen op het Oranjewoud Festival zijn onderdeel van ons repertoire. Die hebben wij dus goed in de vingers."

Harmen de Boer: "Wij spelen van tevoren nog op diverse plaatsen, zoals bijvoorbeeld in Georgië. Daar zullen we ons best doen zodat wij in Oranjewoud in topvorm zijn."

Benieuwd

De stukken waarop het publiek kan stemmen, zitten er bij het NBE al goed in. Gerrit en Harmen zijn benieuwd welke stukken de mensen uitkiezen. Zelf vinden beide mannen 'Dance of the nights' uit Romeo en Julia van de Russische componist Sergei Prokofiev een van de mooiste muziekstukken om te spelen.

Goede sfeer en mooi weer

De mannen kijken er erg naar uit om in Fryslân op te treden. Harmen: "De locatie in Oranjewoud is mooi. Het is in de buitenlucht en dat is natuurlijk hartstikke leuk." Gerrit: "Inderdaad geweldig dat het concert in de buitenlucht is, maar ik hoop wel op mooi weer." Ook over de sfeer op het festival zijn beide Friezen erg te spreken. "Het is gezellig op dit festival. Wij hopen op een grote opkomst en veel gezelligheid."

Stemmen

Staat jouw favoriete klassieke nummer in de lijst van 25 stukken die het Nederlands Blazers Ensemble heeft uitgekozen? Kijk op de programmapagina en stem op het nummer dat je wilt horen op het slotconcert van het Oranjewoud Festival.

Omrop Fryslân besteedt van 1 tot en met 5 juni uitgebreid aandacht aan het Oranjewoud Festival, met diverse livestreams. Meer info is te vinden op de programmapagina van Omrop Fryslan en op de website van het Oranjewoud Festival.

(Advertentie)
(Advertentie)