Schieten op de ijsbaan in Dokkum

12 Mei 2017 - 23:08

Sinds deze week wordt op de ijsbaan van de Koninklijke ijsbaan Dockum....geschoten! De ijsclub heeft het terrein voor het voorjaar en zomermaanden verhuurd aan de Handboogschietclub Boreas, ook uit Dokkum. Die club was al een paar jaar dakloos, sinds het eigen clubgebouw door brand verloren ging in 2015. Boreas trainde de laatste tijd in Burdaard, maar wilde graag terug naar de stad Dokkum.

Knus

De gemeente bracht de twee sportverenigingen in contact en die werden het zomaar eens. De ijsclub is blij dat het terrein ook zomers wordt gebruikt en Boreas is erg blij met de nieuwe locatie vlak buiten de Dokkumer binnenstad. Voordeel van het terrein is ook dat het knus tussen de huizen ligt, zonder al te veel wind.

Nieuwe leden

Boreas treft het, want de ijsclub is ook nog bezig met de plannen om een nieuwe kantine bij de ijsbaan te bouewen en het terrein verder te verbeteren. De Dokkumer handboogschietclub heeft op dit moment zo'n 38 leden, maar gaat er vanuit dat ze op de nieuwe locatie wel wat aanloop van nieuwe leden gaan krijgen.

Trefwoorden: 
Boreas Dokkum handboogschieten
(Advertentie)
(Advertentie)