VIDEO: Tissoudali en Lilipaly over hun mooiste doelpunten

12 Mei 2017 - 21:19

Stefano Lilipaly en Tarik Tissoudali vallen bij SC Cambuur niet alleen op omdat ze beide schoenen dragen die van het veld spatten. De geel-oranje gekleurde schoenen zijn niet de enige overeenkomsten tussen de beide mannen. Ze kwamen beide over in de winterstop. En als ze scoren, dan wil er nog weleens een 'beauty' tussen zitten. Zoals die goal van Lilipaly in het belangrijke duel met NAC Breda (0-2). Of de snoeiharde knal van Tissoudali die na een geweldige combinatie in de goal van RKC eindigde (5-0 winst). Ook het schot van Lilipaly in de kruising op bezoek bij Achilles '29 mag er zijn.

'Schwung'

Het is dan ook niet voor niks dat technisch directeur Gerald van den Belt erg blij is met de twee vleugelspelers. "Zij hebben er wel de 'schwung' in gebracht ja, dat kun je wel zeggen", zegt Van den Belt. Logisch zou het zijn om Tissoudali dan ook langer te binden aan de club. De huurlang kwam over van het Franse Le Havre, maar dat Tissoudali ook volgend seizoen nog in Leeuwarden speelt is nog erg onzeker.

Van den Belt: "Die jongen gaat waarschijnlijk eerst weer terug naar Le Havre. Dan laten ze hem meetrainen met de groep en maken dan een beslissing. Maar wij hebben hem er graag bij natuurlijk".

Play-offs

Tissoudali en Lilipaly. Ze speelden samen bij Telstar in het seizoen 2015-2016 en werden beide in de winterstop naar Cambuur gehaald. Ze zien de play offs met vertrouwen tegemoet. "Natuurlijk kijk je naar de kelder van de eredivisie om te zien wie mogelijk je tegenstander gaat worden in de nacompetitie", zegt Lilipaly. "Maar eerst moeten we afrekenen met MVV", vult Tissoudali hem aan.

"Voor het publiek willen we graag revanche nemen op Roda JC natuurlijk", wijst Lilipaly op de uitschakeling van SC Cambuur in de play-offs in het seizoen 2008-2009 tegen Roda JC. De Leeuwarders verloren toen over drie duels na strafschoppen. "Ja, dan liever Roda JC dan NEC", lacht Tissoudali.

(Advertentie)
(Advertentie)