Omrop TIP: ONFK live op 12 en 13 mei

12 Mei 2017 - 16:55

Drieëntwintig fanfare-orkesten uit heel Nederland spelen op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei over vijf divisies om de hoogste eer en prijzen van de Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK). De ONFK ​worden gehouden in De Lawei in Drachten en zijn live te volgen bij Omrop Fryslân via omropfryslan.nl/live/onfk en de Omrop-app. Vrijdag vanaf 18:00 uur, en zaterdag vanaf 13:00 uur.

Friese componisten

In alle divisies spelen deelnemende orkesten verplichte werken. Twee daarvan zijn door Friese componisten geschreven: Jacob de Haan en Thom Zigterman. Alle optredens van vrijdag en zaterdag zijn rechtstreeks te volgen bij Omrop Fryslân. Vrijdag vanaf 18:00 uur, met eerst de vijfde divisie, en daarna de vierde divisie. Zaterdag 13 mei begint de live-uitzending om 13:00 uur met de derde divisie, gevolgd door de fanfares in de tweede divisie en tenslotte de strijd om de prijzen in de eerste divisie.

De Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen worden sinds 2010 georganiseerd door de Stichting Frysk Fanfare Festival. Meer informatie over de deelnemers en de werken die gespeeld worden, is te vinden op onfk.nl.

ONFK live, vrijdga 12 mei vanaf 18.00 uur en xaterdag 13 mei vanaf 13.00 uur via omropfryslan.nl/live/onfk

(advertinsje)
(advertinsje)