Honderden aanmeldingen bij Leergeld na actieweek Omrop

12 Mei 2017 - 16:43

In de Omrop Fryslân-actieweek heef tde Stichting Leergeld meer dan 560 aanvragen gekregen voor 400 kinderen uit 271 gezinnen. In dezelfde week vorig jaar waren dat 62 aanvragen voor 50 kinderen. "Een heel mooi resultaat" zegt Danny van Zomeren van de stichting.

Van Zomeren vindt het lastig om te zeggen of de toename geheel te danken is aan de actieweek van de Omrop. "Geholpen heeft het zeker. Wij hebben nu al meer aanvragen dan in heel 2016."

Eerder kwamen hulpverzoeken vooral uit de stad. Leergeld komt steeds meer mensen tegen van het platteland die de hulp van de stichting inroepen.

Dichtbij

Doordat Omrop Fryslân persoonlijke verhalen heeft uitgezonden van drie gezinnen die geholpen worden door Stichting Leergeld kwam het werk van de stichting mooi in de schijnwerpers te staan, zegt Van Zomeren.

"Mensen hadden de ernst van de situatie eerst niet in de gaten. Maar door de aangrijpende reportages kwam het ineens dichtbij. Een scheiding of een failliet bedrijf: het kan eigenlijk iedereen overkomen."

Arend Wouwenaar is één van de mensen die geholpen wordt door de stichting. Hij heeft enkel positieve reacties gekregen. "Mensen hebben veel respect voor ons, en ik heb wel het idee dat het hierdoor meer bespreekbaar is."

Stichting Leergeld

In Fryslân zijn tienduizend kinderen die in armoede opgroeien. Ze kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor andere kinderen heel gewoon zijn. Stichting Leergeld helpt deze kinderen, zodat ze naar de sportclub kunnen, of naar muziekles.

Lang niet iedereen weet de stichting te vinden. Op dit moment maken zo'n vijfduizend kinderen gebruik van het geld dat wordt aangeboden voor activiteiten. Dat is de helft.

Meer informatie over de stichting, en alle reportages, zijn terug te vinden op omropfryslan.nl/leergeld.

(Advertentie)
(Advertentie)