Man die Omroppresentatrice oplichtte zit vast

12 Mei 2017 - 13:51

De man die oud-Omroppresentatrice Dieuwke Kroese oplichtte door bij haar in de bed-and-breakfast te slapen zonder te betalen, zit vast. De politie kwam de man op het spoor na meerdere meldingen uit Leeuwarden. Het gaat om een 53-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die oorspronkelijk uit groningen komt.

Ziekenhuis

De man wordt er ook van verdacht dat hij geld van een echtpaar heeft afgetroggeld. Hij deed zich voor als dokter, en liet het echtpaar betalen voor een onderzoek in een gespecialiseerd ziekenhuis. De slachtoffers hebben het geld overgemaakt, maar het onderzoek is er nooit gekomen.

14 fraudezaken

In totaal gaat het om 14 fraudezaken, sinds augustus vorig jaar. Onder andere tanken, online bestellingen doen, en in hotels eten en slapen, allemaal zonder te betalen.

De man had geen inkomen, en geen vaste woonplaats. Hij verdiende zijn geld met de oplichtingspraktijken. Zo voorzag hij in zijn levensonderhoud.

"Het klopte gewoon niet"

Toen de man bij Kroese was, deed hij zich ook voor als een medewerker van het ziekenhuis. Hij zei dat hij als ICT'er was ingehuurd door het MCL in Leeuwarden.

"Er waren steeds problemen, en hij vroeg of hij nog wat langer kon blijven," zei Kroese eerder. "Het klopte gewoon niet. Toen ik het MCL belde, bleek dat ze niemand hadden ingehuurd." Tegen die tijd was het al te laat. De vogel was gevlogen.

Schadevergoeding

Eind april kon de politie de man aanhouden. Zijn voorarrest is met 90 dagen verlengd. Zijn auto is ook in beslag genomen. Die wordt verkocht als de man veroordeeld wordt. Slachtoffers kunnen dan een schadevergoeding krijgen uit de opbrengsten.

(Advertentie)
(Advertentie)