Aanleg Reidmarroute wordt met een half jaar uitgesteld

12 Mei 2017 - 11:16

De aanleg van de Reidmarroute, een elektrische vaarroute van Bolsward over de Blauhúster Puollen naar Oudega, wordt met een half jaar uitgesteld. In plaats van dit voorjaar, wordt nu eind dit jaar begonnen. Er ligt een hoofdwaterleiding van Vitens onder de vaart. Die moet eerst worden omgelegd voordat er begonnen kon worden met de werkzaamheden. Voor het aanleggen van de route moeten dammen weggehaald worden en bruggen verhoogd worden. Op een aantal plekken moeten de vaarten meer breedte en diepte krijgen.

De fractie van GemeenteBelangen Totaallokaal in de gemeente Súdwest-Fryslân vraagt zich af hoe het kan dat de gemeente nu ineens geconfronteerd wordt met de hoofdleiding. Volgens de partij had de gemeente dit moeten weten. De partij wil ook weten wie er opdraait voor de extra kosten van het omleggen van de transportleiding. De fractie denkt dat de vaarroute er nu nog later komt, niet eerder dan in 2019.

Lange wens

De aanleg van de route is een wens die al heel lang leeft in onder andere de dorpen Blauwhuis, Greonterp en Wolsum. Er is jaren aan gewerkt. Een kanocommissie heeft zich daarvoor ingezet.

(Advertentie)
(Advertentie)