VIDEO: Armin: "Bijzonder om met Marrit het podium te delen"

11 Mei 2017 - 14:24

Danseres Marrit Nicolai uit Kollum is een jaar lang op wereldtournee geweest met Armin van Buuren en komend weekend danst ze haar laatste show met hem. De 27-jarige Marrit vindt dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging: "Ik wil altijd stoppen op mijn hoogtepunt. Een wereldtournee met Armin en de jubileumshow in de Amsterdam Arena: beter dan dat lukt je bijna niet als danser." En daarom heeft Armin van Buuren speciaal voor Marrit een korte boodschap ingesproken.

Een magisch jaar

Marrit is een jaar geleden uitgekozen uit 500 dansers. "Het jaar voelde als een groot cadeau. Ik had een zorgeloos leven en sliep in de mooiste hotels. Maar het was tegelijkertijd wel hard werken." Van San Fransico tot Sydney: ze is in zo'n twintig verschillende landen geweest. En soms moest ze op het podium staan met maar een paar uur slaap achter de rug. Maar het optreden gaf Marrit veel energie: "Er zijn landen waar Armin zoveel fans heeft, de mensen staan dan huilend naar het optreden te kijken. Dat geeft zo'n kick en daar kon ik ook vaak niet van slapen 's nachts."

Nieuwsgierige Armin

“Armin was heel geïnteresseerd in zijn crew en wilde weten hoe het met mij ging. Maar hij wilde ook altijd de laatste nieuwtjes weten. Als je een jaar met elkaar weg bent dan kan er natuurlijk van alles ontstaan. Ek zat vaak tegelijk met Armin in de visagie en dan wilde hij altijd de laatste roddels weten."

Toekomst

Komend weekend sluit Marrit haar danscarrière. Maar wat wil ze daarna doen? De volgende stap in mijn carrière is televisie. Ik wil graag meer doen met presenteren en volg daar nu ook trainingen voor."

Dinsdag vertelde Marrit samen met Jos Thie en Richard Kamstra over de jubileumshow van Armin van Buuren. Ze zat dinsdag ook in het radioprogramma Weistra op Wei met haar persoonlijke verhaal.

(Advertentie)
(Advertentie)