Zwembad De Welle krijgt tien miljoen euro subsidie

10 Mei 2017 - 20:45

Zwembad De Welle in Drachten kan rekenen op een subsidie van tien miljoen euro voor de bouw van een nieuw 50-meterbad. Het college van Gedeputeerde Staten heeft dat bekend gemaakt. De subsidie komt bovenop de tien miljoen die de gemeente Smallingerland in een nieuw zwembad wil steken. Sportbedrijf Drachten, die de exploitatie van het zwembad verzorgt, is erg blij met de subsidietoezegging. Het zwembad was volgens directeur Evert-Jan Siderius erg toe aan vernieuwing.

Blijdschap

"Wij zijn superblij dat wij een nieuw bad krijgen, met behoud van alle topsportvoorzieningen. Dit zwembad loopt op zijn eind en renovatie zou te duur worden en te veel tijd kosten." De Welle is het enige 50-meterbad in het noorden van het land en speelt daarom een belangrijke functie in de regio, vooral voor topsporters. "Het nieuwe bad wordt de ideale combinatie van recreatie en topsport", zegt Siderius.

De komende tijd wordt er gewerkt om de financiering rond te krijgen. Daarna kan worden gestart met de plannen voor de nieuwbouw.

(Advertentie)
(Advertentie)